Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Bérezés / Re:Mindenki megkapta a beigért 6%-os béremelést?
« Utolsó üzenet: írta halmairobi Dátum 2021. Jan 18. - 20:58:10 »
Sajnos erre nem tudunk pontos választ adni. Egy biztos, a 6%-os béremelésről hivatalos döntés nem született, azt jogszabály nem írja elő. A sokszor hivatkozott 305/2020-as kormányrendelet sem nevesíti ezt. Ráadásul az ebben a rendeletben szereplő normatíva emelés a települések egy részén meghaladta a béremeléshez szükséges forrás mértékét, más települések esetében elmaradt attól. Én úgy látom, jelen pillanatban az, hogy a béremelés megtörténik-e vagy sem, az önkormányzatokon múlik, akik jóhiszeműen járnak el akkor is, amikor ezt az emelést nem adják meg. Mindenestre jogszabály nem kötelezi őket rá, így szabályszerűen járnak el. És jelen pillanatban ugyanez igaz 2021-re is: a béremelés kérdését semmilyen jogszabály nem szabályozza, így ismét az a kérdés, mely önkormányzat fogja tudni kigazdálkodni azt. Az államtitkári tájékoztató alapján dolgoznak azon, hogy ez a kérdés 2021-ben megnyugtatóan rendezésre kerüljön.
2
Bérezés / Mindenki megkapta a beigért 6%-os béremelést?
« Utolsó üzenet: írta vmhtiszafoldvar Dátum 2021. Jan 13. - 20:14:18 »
Szeretném kérdezni, hogy mi a teendő, ha nem kaptuk meg a 6%-os béremelést? A fenntartónk szerint nem érkezett a számlára. Van ennek valami törvényi hivatkozása? Az ígéret szerint visszamenőleg jár 2020. január 1-től. Több kolléga szerint az ő intézményükben volt kifizetés.
3
Kire mi vonatkozik? / Re:Mi vonatkozik a "KJT alatt" maradókra?
« Utolsó üzenet: írta halmairobi Dátum 2021. Jan 12. - 15:04:11 »
Kedves Ágnes! A napi munkavégzés időtartama, magyarán az, hogy teljes vagy részmunkaidős foglalkoztatásról van szó, nincs összefüggésben a munkatárs foglalkoztatási jogviszonyával (munka törvénykönyves vagy közalkalmazott). Mindkét területen lehetséges részmunkaidős foglalkoztatás. Azonban egyes kivételtől eltekintve (pl. szülési szabadságról visszatérő kolléga, családtag otthoápolásával foglalkozó munkatárs) a kinevezés vagy munkaszerződés ilyen módosítása kizárólag közös megegyezéssel lehetséges. Tehát teljes munkaidősről részmunkaidős foglalkoztatásra váltás mind a munkavállaló mind a munkáltató egybehangzó akaratával lehetséges csak. Ezt a módosítást a kinevezés módosításával kell végrehajtani.
4
Kire mi vonatkozik? / Re:Mi vonatkozik a "KJT alatt" maradókra?
« Utolsó üzenet: írta csalaagi Dátum 2021. Jan 08. - 07:30:01 »
Kérdés: Jelenleg is közalkalmazotti munkaviszonyban dolgozó munkatárs 4 órás munkakörben szeretne tovább dolgozni. Ezzel a módosítással maradhat-e közalkalmazott vagy MT alá tartozó dolgozó lehet már csak? Ez a dolgozó egy másik településre menne át szintén négy órába dolgozni. Ott a jegyző azt mondta, hogy közalkalmazottnak is felveszik. Megtehetik -e? Illetve megfelel-e a négy órás munkakör az önkormányzat kötelező feladatellátásához. Azon a településen más nem dolgozik ilyen munkakörben és nincs más településsel kötött együttműködési megállapodás erre a feladatra.
Üdvözlettel: Horváthné Csala Ágnes
5
Munkakörök / Re:Milyen munkakörökbe sorolhatnak be
« Utolsó üzenet: írta halmairobi Dátum 2021. Jan 05. - 14:42:15 »
Nem tudok arról, hogy lenne olyan hivatalos nyilvántartás, ahol ez ellenőrizhető. Ennek gyakorlati oka van: az elmúlt évtizedek alatt a képzések a társadalmi kihívásokkal párhuzamosan folyamatosan változtak, ezért nem lehet egy pontos listát vezetni róluk. Sajnos minden egyes esetben egyedileg kell megvizsgálni az adott képzést, hogy az megfelel-e. Ami segítség lehet az a kulturális tevékenységet végző közalkalmazottakról szóló 475/2020. (X. 30.) kormányrendelet (http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=222396.390780). Ennek 2. § 2. pontja felsorolja a felsőfokú közművelődési végzettségeket.
6
Általános kérdések / Re:További teendők a jogviszony változással
« Utolsó üzenet: írta csalaagi Dátum 2021. Jan 04. - 13:36:28 »
Kérdés: Jelenleg is közalkalmazotti munkaviszonyban dolgozó munkatárs 4 órás munkakörben szeretne tovább dolgozni. Ezzel a módosítással maradhat-e közalkalmazott vagy MT alá tartozó dolgozó lehet már csak? Ez a dolgozó egy másik településre menne át szintén négy órába dolgozni. Ott a jegyző azt mondta, hogy köalkalmazottnak is felveszik. Megtehetik -e? Illetve megfelel-e a négy órás munkakör az önkormányzat kötelező feladatellátásához. Azon a településen más nem dolgozik ilyen munkakörben és nincs más településsel kötött együttműködési megállapodás erre a feladatra.
Üdvözlettel: Horváthné Csala Ágnes
7
Munkakörök / Re:Milyen munkakörökbe sorolhatnak be
« Utolsó üzenet: írta csalaagi Dátum 2021. Jan 04. - 13:20:19 »
Kérdés: Mely képzés felel meg a szakvizsgának a művelődésszervező szakmában, mert az MKKR-ben nem találok ilyet. Az elvégzett kulturális mediáció mesterképzés,  a szakértői tanfolyam és az intézményvezetői tanfolyam is megtörtént már. Sehol nem találom az egyetemeknél, hogy a kulturális menedzser képzés megfelel szakvizsgának. Hol találom ezt hivatalosan leírva.
Köszönettel: Horváthné Csala Ágnes
8
Munkakörök / Re:Vezető közművelődési szakember munkakörbe sorolás
« Utolsó üzenet: írta halmairobi Dátum 2020. Dec 03. - 10:54:52 »
A 2020. évi XXXII. törvény 3. § (9) bekezdése az itt használható jogszabályi hely, amely szerint a közalkalmazotti jogviszony átalakulása a fennálló vezetői megbízásokat nem érinti. Tehát sem a vezetői megbízás időtartama nem változhat, sem a munkabér, sem az elvárt végzettségek, sem egyéb feltétel nem változtatható (legfeljebb csak közös megegyezéssel). Magyarán a meglévő vezetői megbízások lejártáig a vezetőknek nem kell megfelelni a 39/2020 EMMI rendeletben foglalt előírásoknak, esetlegesen ezzel kapcsolatos felmentésük jogszabályba ütköző.
Természetesen új vezetői pályázat kiírása esetén már a 39/2020-as EMMI rendeletben foglalt végzettségeket kell elvárni a pályázóktól.
9
Munkakörök / Re:Vezető közművelődési szakember munkakörbe sorolás
« Utolsó üzenet: írta idemeter Dátum 2020. Dec 03. - 10:37:55 »
Azokra az átalakulással érintett vezetőkre akik nem rendelkeznek a 39/2020. EMMI rendelet (1. melléklet 4-es pont) szerinti KER szerinti B2 szintet elérő idegennyelv-ismerettel milyen szabályok vonatkoznak? Esetükben van mentesítés? Vagy képesítettnek kell őket tekinteni a vezetői megbízatásuk lejártáig? 
A rendelet 13. §-ának (2) bekezdésében látom, hogy a foglalkoztatottakra van képesítési előírások alóli mentesítés, de igazgatóra akinek az 1. számú melléklet szerinti képesítési követelményeknek kell megfelelnie ilyet nem találok.


10
Munkakörök / Re:Vezető közművelődési szakember munkakörbe sorolás
« Utolsó üzenet: írta halmairobi Dátum 2020. Dec 02. - 13:57:34 »
Igen, mivel a rendelet nem határozza meg, hogy melyik időszakban elvégzett akkreditált képzés fogadható el, ezért bármilyen, akkreditált szakmai továbbképzés elvégzése elfogadható.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10